Colectare Deseuri Medicale Resita

IGIENA SERV

Colectare Deseuri Medicale Resita reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Colectare Deseuri Medicale Resita: IGIENA SERV.

colectare deseuri medicale stomatologice veterinare spitale

 IGIENA SERV  efectueaza servicii de colectare deseuri medicale pe raza judetului Caras-Severin, in scopul de a inlatura riscul de contaminare si de a proteja mediul inconjurator. Recipientele pe care le utilizam sunt etanse si impermeabile, cu un sistem sigur de inchidere si inscriptionate adecvat, astfel incat eliminam riscul de contaminare a personalului care le manipuleaza sau a mediului inconjurator. Transportul deseurilor medicale periculoase se face cu respectarea stricta a normelor de igiena si securitate in scopul protejarii personalului si al populatiei in general.

 

colectaredeseurimedicaleServiciile noastre se adreseaza potentialilor clienti: spitale, clinici, policlinici, cabinete medicale, cabinete stomatologice, saloane de infrumusetare, cabinete veterinare, farmacii, laboratoare etc.

Cantitatile de deseuri produse in unitatile medicale sunt in crestere datorita folosirii din ce in ce mai mult a materialelor de unica folosinta si a sterilizarii instrumentarului in pachete ambalate, utilizand material poros.

Eliminarea finala a deseurilor medicale se face prin metode specifice care trebuie sa asigure distrugerea rapida si completa a elementelor cu potential nociv pentru mediu si pentru starea de sanatate a populatiei. Deseurile medicale periculoase, sunt incinerate in ambalajele in care sunt livrate, in cuptoare cu gratare, in doua trepte.

 Servicii de colectare si transport deseuri medicale 

Colectare deseuri spitalicesti

deseuri periculoase sau nepericuloase care se produc in spitale sau unitati sanitare: deseuri intepatoare-taietoare, ace, ace cu fir, catetere, seringi cu ac, perfuzoare, lame de bisturiu de unica folosinta, pipete, sticlarie de laborator sau alta sticlarie sparta sau nu, care au venit in contact cu material infectat.

Colectare deseuri infectioase

seringi, ace, ace cu fir, catetere, perfuzoare cu tubulatura, sonde si alte materiale de unica folosinta, comprese, pansamente si alte materiale contaminate, recipienti care contin sau au continut sange sau alte lichide biologice, campuri operatorii, manusi, membrane de dializa, pungi de material plastic pentru colectarea urinei, materiale de laborator folosite.

Colectare deseuri chimice si farmaceutice

substante dezinfectante, substante tensioactive, deseuri chimice, solventi, resturi fotografice, seruri si vaccinuri, substantele folosite in laboratoare, medicamente expirate, confiscate, lichide si solide (vaccinuri expirate produse folosite la chimioterapie) expirate, manusi contaminate, substante chimice folosite sau expirate, servetele contaminate, pahare de plastic folosite, stupefiante etc

Deseuri anatomo-patologice si parti anatomice

reprezentate de: fragmente din organe si organe umane, parti anatomice, lichide organice, material biopsic rezultat din blocurile operatorii de chirurgie si obstetrica (fetusi, placente etc.), parti anatomice rezultate din laboratoarele de autopsie, recipiente care contin sange si sange. 

Deseuri de amalgam de la tratamentele stomatologice

reprezentate de capsule sau resturi de amalgam (mercur), dinti extrasi care au obturatii de amalgam, coroane dentare, punti dentare, materiale compozite fotopolimerizabile, ciment glasionomer.

Deseuri de medicamente citotoxice si citostatice

deseuri rezultate in urma aplicarii tratamentelor cu citotoxice si citostatice, inclusiv medicamente expirate de acest tip. Ex. recipienti originali, resturi de tablete/comprimate, medicamente expirate in ambalajul original, corpuri de seringa cu sau fara ac folosite, sticle si sisteme de perfuzie, materiale moi contaminate, echipament individual de protectie contaminat, materiale ce au avut contact cu medicamentele citotoxice-citostatice.

 

Galerie foto